søndag 29. november 2009

møsbrømlefse

29. november 2009

* Møsbrømlefse er en varm og søt lefse med opphav fra Salten-distriktet i Nordland.
I lefsen har man det som kalles «møsbrøm». Den inneholder mel, melk og brunost, som smeltes/kokes sammen til en halvtykk «saus» som serveres varm i den varme lefsa.

Idag bestemte jeg meg for å lage møsbrømlefse til middag! Kan si at det ble vellykka, i form av at det smakte riktig! Problemet var bare at vi ikke hadde en takke, så lefsene ble litt merkelig forma, og i tillegg til det alt for tykke. Jaja. Både Beth og Doug likte møsbrømlefse, så det er jo morsomt!

Møsbrømmen: Lagde den mild med lite brunost (må spare på brunosten+ville ikke ha for mye brunostsmak).
Lefsene: Jaja, de smakte ganske likt lefsene hjemme, men de ble ganske tykke og vi lagde dem mindre!
Dette er hvordan møsbrømlefse skal se ut, bildet er tatt i sommer på Kjerringøy Handelssted:)

Rett etter møsbrømlefse middagen dro jeg, Beth og Julia (vi plukka henne opp i Moundsville) til Cameron for å dra på Movie Night med noen av de andre utvekslingsstudentene, var kort varsel, så ikke særlig mange kunne møte opp. Vi var hos en ny vertsfamilie som skal ha en utvekslingsstudent neste semester! De ville bli kjent med noen av familiene og sånt på forhånd, så det var jo kjempekoselig! Vi så film, først deler av en som heter Funny People, var ikke særlig bra, og etter det så vi RV tror jeg. Den var mye bedre, men hørte ikke alt de sa fordi de spilte biljard i det samme rommet, menmen! Vi fikk servert pizza, potetgull og brus/vann også!
Pablo, Roberto, Júlia, Camila og June.
Bare meg!

Legg gjerne igjen en kommentar:)

3 kommentarer:

  1. Kor flink du er. Tenker det ble feststenmimg rundt bordet med møsbrømlefse.Bare de smakte som de skulle, gjør det ikke noe at de ble litt tykkere. Dette må du vel gjenta en senere gang?

    SvarSlett
  2. koseli,film kveld og med møsbrøm i magen, hva mer kan man ønske seg?
    æ har rydda å sett the legend of the seeker, blir vel litt mer rydding om ei stunn.
    odis

    SvarSlett
  3. Mamma: Møsbrømlefsene smakte godt ja! Forhåpentligvis kan vi gjøre det igjen, men da må du kanskje sende mer brunost! Vi hadde forresten grøt idag!

    Oda: ja, va herlig å få litt møsbrømlefse, kjente brunostlageret i kroppen begynte å bli ganske så tomt!

    SvarSlett